Skolen i udvikling
På alle folkeskoler i Høje-Taastrup sker der spændende udvikling.
Nogle af udviklingsprojekterne sætter skolen selv i værk, andre udviklingsprojekter går på tværs af skolerne eller sker i samarbejde med skoler i andre kommuner.
Find information om
Med afsæt i Byrådets børne- og - ungepolitik vil Høje-Taastrup Kommune skabe fremtidens folkeskole, hvor børn og unges faglige udbytte af skolen højnes og hvor børn og unge i endnu højere grad erhverver sig tværgående kompetencer, som er centrale for at kunne være aktive deltagere i fremtidens samfund. Det sker blandt andet med en omfattende kompetenceudviklingsindsats finansieret af AP-Møller fonden.
Derudover har kommunen i en årrække været i gang med blandt andet at styrke folkeskolen og resten af børne- og ungeområdet via indsatsen i Morgendagens børne- og ungeliv.
For at kunne realisere målsætningen i Morgendagens børne- og ungeliv udvikles pædagogiske læringscentre på skolerne, som tager initiativ og leder den pædagogiske udvikling lokalt i det enkelte skoledistrikt.
I de pædagogiske læringscentre deltager foruden lærere også pædagoger fra SFO, daginstitutioner og fritids- samt ungdomsklubber.
De pædagogiske læringscentre består af specialuddannede lærere og pædagoger i skole, dagtilbud og klub.
For at skabe bedst mulige rammer for børnenes læring er det afgørende, at lærere og pædagoger samarbejder om, hvordan børnene i et område kommer til at lære, trives og udvikle sig bedst muligt.
I hvert område er der læsevejledere, sprogvejledere, skolebibliotekarer, IT-vejledere, Sund Skole Netværkstovholdere og AKT-vejledere (AKT : Adfærd, Kontakt og Trivsel).
Der kan være pædagoger fra klubberne med speciale i konflikthåndtering, idrætspædagoger, inklusionspædagoger, og i det hele taget lærere og pædagoger, der kan en helt masse forskellige ting.
Grundtanken med Pædagogiske Læringscentre er, at alle gode kræfter lægges sammen til gavn for helheden for børnegruppen og de enkelte børn.
Pædagogisk Læringscenter er ikke et stort specialistudvalg, men en dynamisk og fleksibel netværks-organisation af ressourcepersoner, som kan skabe gode læringsmiljøer for børn og unge.
Hakkemosen er et smukt naturområde på cirka 40 hektar, hvor du kan opleve en stor sø, frodige enge, åbne overdrev og hyggelige skovområder. Området er forsynet med en række faciliteter som shelters, borde og bænke, flere bålpladser og sportspladser, der indbyder både til afslapning og aktivt samvær.
Økobasen, som ligger i Hakkemosen, giver børn en enestående mulighed for at udforske naturen og lære gennem leg. Her finder man "Klatreland", hvor børnene kan afprøve deres klatreevner, og "Børneskoven", der byder på skjul og opdagelser. Den imponerende "Gaia-figur" stimulerer kreativ leg og fortællinger, mens vandlegepladsen giver de små mulighed for at plaske og bygge i sandet. Skulptursandkassen opfordrer til at skabe små kunstværker, og de store græsplæner er perfekte til leg og boldspil. Skulle vejret være dårligt, kan man finde ly under de overdækkede halvtage.
De tre bålpladser i området er ideelle til madlavning under åben himmel – om du vil lave snobrød og popcorn eller tilberede en lækker middag over flammerne.
Hakkemosen og Økobasen er det perfekte sted for en dag fyldt med leg og læring i naturen, ideelt for både institutions- og skolebørn.
Læs mere om Læs mere om Økobasens spændende tilbud.
Se også:
Skole og PPR-center
Telefon: 43 59 10 00 | e-mail: spc@htk.dk | Telefontider | Adresse
Brug sikker mail (Digital Post), hvis du sender følsomme eller fortrolige oplysninger.