Cykelruter
Grib cyklen og tag på tur rundt i kommunen på en af mange cykelruter. Om du er er øvet eller nybegynder gør ingen forskel - der er både korte og lange ruter.
På de mange lokale cykelruter får du mulighed for at komme rundt i naturskønne oplevelser samtidig med, at du får motion. Undervejs vil du opleve sjove frilufts-faciliteter, spændende kulturhistorie og meget, meget mere.
Lokale cykelruter under 10 km
Med Hedelands blå rute kan du tage turen hele vejen rundt i Hedeland. I alt er turen på ca. 9 km. Undervejs oplever du et unikt natur- og fritidsområde. Kun fantasien sætter grænser. Nyd for eksempel udsigten fra amfiteatret, fang fisk i fiskesøen eller tag en tur med veteranjernbanen.
Rutevejledning
Turen starter i den nordlige del af Hedeland, hvor Brandhøjgårdsvej og Hovedgaden møder hinanden.
Følg Brandhøjgårdsvej et kort stykke, og drej derefter til venstre af Brandhøjvej.
Følg stien omkring de to større søer Vinkelsø og Flade sø.
Kryds Tranemosevej og passer Hedeland Golfbane på din venstre side.
Kryds Tune Landevej, og fortsæt ligeud til du når Sjællandsringen. Sjællandsringen er placeret ved Hedelands Motorklub, og du kan være heldig at opleve lidt ræs på din cykeltur.
Når du beslutter at drage hjemad følges ruten blot tilbage af samme vej, eller du kan udforske nogen af Hedelands andre cykel- og vandreruter.
ag på tur i Hedeland og følg ruten Hedeland på langs, der fører dig forbi flere spændende områder: fra Brandhøjbanen i nord, forbi skibakken, gennem aktivitets- og motionsområdet ved Vindinge Langsø til motocrossbanen i syd.
I Hedeland findes et rigt dyre- og fugleliv, og du kan blandt andet være heldig at få øje på et rådyr – en del af en bestand på 40 dyr holder til i Hedeland.
Så hvad enten du er til vild cykling i kuperet landskab eller en rolig søndags cykeltur, så er Hedeland det rigtige sted at tage hen. Her er noget for enhver smag.
Rutevejledning
Turen starter i den nordlige del af Hedeland, hvor Brandhøjgårdsvej og Hovedgaden møder hinanden.
Følg Brandhøjgårdsvej et kort stykke og drej derefter til venstre af Brandhøjvej.
Følg stien omkring de større søer Vinkelsø og Flade sø.
Kryds Tranemosevej og passer Hedeland Golfbane på din venstre side.
Kryds Tune Landevej og fortsæt ligeud til du når Sjællandsringen. Sjællandsringen er placeret ved Hedelands Motorklub og her kan du være heldig at opleve lidt ræs på din cykeltur.
Når du beslutter at drage hjemad følges ruten blot tilbage af samme vej, eller du kan udforske nogen af Hedelands andre cykel- og vandreruter.
Dette er en cykelrute på 6 km, der fører dig igennem Hakkemosen. Her er der noget for enhver smag: Skøn natur, sjove friluftsfaciliteter, en forhindringsbane, et shelter, hvor du kan overnatte og lave mad over bål.
Rutevejledning
Ruten er hyggelig og nem at følge. Fra Høje-Taastrup Station kører du mod Roskildevej.
Ved Roskildevej drejer du mod venstre og følger vejen frem til Hakkemosevej. Herefter kan du følge skiltning mod Hakkemosen.
På tilbagevejen løber ruten igennem boligområdet Kraghave. Følg vejen til du når stationen.
Den orange rute er en del af Maratonringens seks forskellige delruter fra 7-42 km. Orange rute er med sine 7 km Maratonringens korteste rute.
Ruten er velegnet til en frisk løbetur eller en gåtur med familien. Den afvekslende rute er rig på naturoplevelser og spændende, historiske øjenåbnere - ikke mindst i og omkring Sengeløse.
Denne rute er på ca. 7 km og fører dig blandt andet forbi Kroppedal Museum og Vestskoven. Turen kobler sig også på den regionale cykel- og motionsrute Vestegnsruten.
Rutevejledning
Denne rute er nem at følge og bringer dig blandt andet til Vestskoven, hvor du kan nyde en dejlig dag i det grønne, gøre et hold ved shelteret eller besøge Kroppedal Museum. Ruten er ikke skiltet, men er nem at følge.
På denne cykeltur får du rig mulighed for at opleve det naturskønne St. Vejleådal og den kunstige bakke Albertslundbjerget. På en varm sommerdag kan turen med fordel forlænges til Vallensbæk Strand, hvor man kan soppe i strandkanten.
Rutevejledning
Cykelturen starter på Axeltorv ved Køgevej nær Taastrup Station.
Kør ad Køgevej mod Taastrup Station, inden der svinges til højre ad Parkvej. På denne vej passerer du Parkskolen og senere Taastrup Idrætshaller.
Efter P-pladsen ved Taastrup Idrætshaller drejes til højre ad cykelstien mellem Mølleholmen og Taastrup Idrætspark.
Når Grønhøjskolen passeres, drejes til venstre ad stien, som går ned under Mølleholmen. Stien fører dig langs boligområdet Toftens kvarter.
Følg stien indtil du når en lille træbro, der fører dig til venstre mod motorvejen. Stien går under motorvejen, hvorefter der skal svinges til venstre ned mod Albertslundsøerne.
Drej til venstre og kør langs søerne - på din højre side. Kort efter drejes til højre ad en træbro, der fører dig over Store Vejleå og hen til Albertslundbjerget. Det er muligt at cykle op ad ”bjerget” fra begge sider. Det er en forholdsvis stejl sti, og du kan selvfølgelig også vælge at spadsere op til toppen. Udsigten på toppen er pragtfuld, og giver dig et smukt view ud over søerne. Bjerget stammer fra dengang man byggede Albertslund, hvor al overskudsjord blev samlet her. Søerne blev anlagt samtidig med bjerget. Hele området er en eftertragtet og naturskøn oase.
På hjemturen følges den vej du kom fra, indtil du når den lille træbro.Herefter svinges til højre langs St. Vejleå.
Kør under jernbanen på en sti af metalriste med åen under dig. Lige før Roskildevej drejer du til venstre mod viadukten, der fører dig under motorvejen og ud på Parkvej.
Følg Parkvej til du når startpunktet for turen, Axeltorv.
Denne rute løber tværs gennem Taastrup by og ud i det skønne naturområde Store Vejleådal. Ruten er er ideel for jer, der både ønsker at opleve Taastrup by og de unikke og smukke naturområder i St. Vejleådal.
Rutevejledning
Ruten starter ved City2, hvorefter du fortsætter mod øst ad Gøngestien over broen ved Hveen Boulevard. Derefter drejes til højre langs det gamle Rønnevangscenter.
Fortsæt ad stien ved Rønnevangskirken og drej skarpt til venstre ned under Køgevej.
Følg Røjlevangen og drej til venstre ad Højgårdsstien. Ved Højgårdstoften køres mellem bommene for enden af vejen og passerer Blåkildecentret.
Følg Blåkildestien indtil du når Møllestien, hvor der drejes til venstre mod Mølleparken.
Drej igen mod Mølleholmen, hvor der igen drejes ad stien mod Granhøjskolen.Fra skolen drejes til venstre ned under Mølleholmen.
Følg stien langs villakvarteret på højre side. For enden af stien drejes skarp til venstre og kort efter til højre over Mølleåen.
Fortsæt langs det grønne område og følg stien til højre ind under motorvejen. Drej straks til venstre og følg stien hen mod jernbanen, hvor der drejes til højre og kort efter til venstre ind under jernbanen. På dette stykke gås og cykles på riste, der er lagt hen over Store Vejleå.
Fortsæt ligeud og kør over stibroen, der krydser Roskildevej. Fortsæt lige ud til en lille træbro, hvorefter der drejes mod venstre ad stien midt i det naturskønne område. Området har en række borde/bænkesæt og er et pragtfuldt sted at holde frokost- eller kaffepause.
Kør under motorvejen, drej derefter til venstre ad Nordparkstien. Forinden kan du dog fortsætte ca. 500 meter ned under Roskildevej hen til Selsmosen med springvandet. Ved Selsmosen kan du nyde at se og opleve, hvordan de klimatiske forandringer og tekniske behov kan kobles sammen med byliv og byrum. Selsmosen er et regnvandsbassin, som opsamler vand ved større regnskyl. I dag fungerer Selsmosen som et område for vandleg eller en kort gåtur for mange af områdets beboere.
Efter Selsmosen drejes til højre ad Høje-Taastrup Stien, som følges til Hveen Boulevard. Hold til højre, så du kommer op på Veststien, som du følger til venstre langs Hveen Boulevard.
Kryds Høje-Taastrup Vej og kør langs Egevangshusene, indtil du kan dreje mod højre og over broen mod City 2, hvor turen startede.
Ruten er ikke skiltet.
Lokale cykelruter over 10 km
Denne rute tager dig en tur rundt i Hedelands maleriske landskab. Hedeland er et 15 km2 stort rekreativt natur- og friluftsareal, som tidligere har været en grusgrav. Der forekommer et rigt fugleliv i Hedeland i både fritstående grusskrænter og i bevoksninger med bærbærende planter. Er du interesseret i fugle, så kan du se de arter der er registreret i Hedeland på Dofbasen.
Vil du prøve Hedelands veteranbane, så kører den hver søndag i sæsonen, der løber fra midten af maj til begyndelsen af september. Veteranbanen findes ved indkørslen til Brandhøjgårdsvej 2 i Hedehusene. Læs mere om Hedeland.
Rutebeskrivelse
Turen starter i den nordlige del af Hedeland, hvor Brandhøjgårdsvej og Hovedgaden møder hinanden.
Følg Brandhøjgårdsvej et kort stykke og drej derefter til venstre af Brandhøjvej. Følg stien omkring de større søer Vinkelsø og Flade sø.
Kryds Tranemosevej og passer Hedeland Golfbane på din venstre side.
Kryds Tune Landevej, og fortsæt ligeud til du når Sjællandsringen. Sjællandsringen er placeret ved Hedelands Motorklub, og du kan være heldig at se motorræs på din cykeltur.
Når du beslutter at drage hjemad, følges ruten blot tilbage af samme vej, eller du kan udforske nogen af Hedelands andre cykel-, løbe- og vandreruter.
Tag familien med ud og oplev kontrasten mellem Taastrup by og det åbne land. På turen kommer du blandt andet forbi Kroppedal Museum og stedet hvor Ole Rømer i 1704 byggede sit landobservatorium, landsbyen Sengeløse og Selsmosen, som er en vandaktivitetspark.
Denne rute har mange muligheder, og er ideel for alle, som trænger til at få nye og spændende oplevelser!
Rutebeskrivelse
Turen starter ved Taastrup Station, hvorefter I bevæger jer ad Parkvej mod St. Vejleådal.
Passer Holbækmotorvejen ad stiforbindelsen og fortsæt ad de små stier op igennem St. Vejleådal. Kryds Roskildevej.
Ved Snubbekorsvej drejer I mod højre og fortsætter ad ådalen mod Albertslund Golfklub. Følg skiltningen til Kroppedal Museum og rundt i området ved Ole Rømers observatorium.
Fortsæt mod Vridsløsemagle. Ved Bartholinstræde drejes til venstre og der fortsættes ad Snubbekortsvej.
Passer Holbækmotorvejen via viadukten og fortsæt ad Husby Alle til I rammer Roskildevej.
Kryds Roskildevej og fortsæt ad Selsmosestræde og Selsmosevej til I igen er ved Taastrup Station.
Denne cykelrute på 12 km tager dig til Mølleåen og videre til Vallensbæk Mose. Turen er velegnet for hele familien og kan afsluttes med en dukkert i Ishøj Strandpark.
På ruten kommer du blandt andet forbi Vallensbæk Mose, som er et rekreativt moseområde, som ejes af Høje-Taastrup, Albertslund og Vallensbæk Kommune. Mosen er en stor kulturskabt attraktion, der blandt andet består af søerne Tueholm Sø og Vallensbæk Sø. Der er mulighed for at leje kanoer ved Tueholm Søen (ved kiosken), og ved Vallensbæk Søen er der gennem sommeren jævnligt vandski-arrangementer.
Ved Vallensbæk Sø er der direkte stiforbindelse til Ishøj Strand.
Rutebeskrivelse
Følg Taastrup Hovedgade til Parkvej og kryds herefter Grøndals Vænge og drej til højre ad Jernbane Alle.
Drej derefter til højre ad Ibsensvej og følg vejen under motorvejen og du er fremme ved St. Vejleådal. Et smukt naturområde, hvor der blandt andet er mulighed for at fiske eller blot nyde den friske luft.
Drej mod højre og følg stien igennem St. Vejleådal til du når Tueholm Sø og Vallensbæk sø. Du er nu i Vallensbæk Mose, hvor en skøn udsigt kan nydes fra Albertslundbjerget.
Følg stien rundt om Vallensbæk Sø og kør under motorvejen.
Passer det skønne Tofteparken, hvor du kan plukke æbler eller kirsebær (i sæsonen), inden du cykler videre gennem Mølleparken.
Drej til venstre ad Budstikken og følg vejen til du når Baunevej. Drej til højre og følg vejen til du når Taastrup Hovedgade.
Du er nu tilbage til startpunktet.
Med denne rute er der oplevelser for alle både store og små. Så grib cyklen og tag ud på en 13 km lang rute, der fører dig rundt til en række historiske seværdigheder, skøn natur og sjove frilufts-faciliteter.
Rutebeskrivelse
Start fra Høje-Taastrup Rådhus, som er bygget i 1981-1982 og er tegnet af arkitekt Robert Rasmussen. Med sine røde mursten harmonerer Høje-Taastrup Rådhus flot med sin nabo Høje-Taastrup Kirke.
Herefter går turen igennem Høje-Taastrup landsby. Høje-Taastrup Kirke er kendt fra danmarkshistorien, som den kirke ved hvis fod kongeslaget mellem Svend og Knud blev udkæmpet i 1149. I kirketavlen mod nord ses en mindetavle, som beretter om den blodige strid.
Herfra fortsætter cykelturen ad Bygaden og igennem landsbyen Kraghave, hvor man kan se tre gamle gårde stående side om side med landsbyens øvrige huse.
Cykelturen fortsætter af stier til Hedehusene. Her passeres Hedehushallen, hvor du har mulighed for at dyrke styrke- og balancetræning på aktivitetspladsen uden for Hedehushallen.
Cykelturen går herefter mod syd og krydser jernbanen, hvorefter der cykles langs Stejlberg. En naturlig forhøjning på 39 meter, som i sin tid blev brugt som galgebakke.
Fortsæt turen sydpå, hvor du passerer de åbne marker, som omslutter Reerslev. Reerslev er i tråd med Høje-Taastrup og Kraghave en af Høje-Taastrup Kommunes 14 landsbyer. Bystævnet på Tingstedet er originalt og har ligget her siden middelalderen. Her kan du eventuelt gøre et kort stop og se Reerslev Kirke, som er fra 1100-tallet og er udsmykket med unikke kalkmalerier af en af 1400-tallets kendte malere – Isefjordsmesteren.
I Reerslev passerer cykelturen også gadekæret. Herefter slår turen et sving mod højre ad M.W. Gjøes Vej, og krydser Brandhøjgårdsvej.
Kør videre langs Tranemosevej ud i natur- og fritidsområdet Hedeland. I Hedeland følger du stierne og passerer amfiteateatret, som igennem de sidste tyve år har markeret sig som en af de største friluftsscener i Øresundsregionen med operaopsætninger, som vises hvert år i august. Her er der også mulighed for at fiske, ride eller nyde udsigten fra skibakken. Toppen af bakken ligger 48 meter over havets overflade.
Efter at have cyklet omkring i det naturskønne Hedeland går turen atter mod Hedehusene. Fra Veteranbanen cykles der til højre ad Hovedgaden, som føres under en viadukt i retning mod Hedehusenes hyggelige bykerne.
Tag på en dejlig, børnevenlige cykeltur gennem Høje-Taastrup landsby, Hakkemosen og Sengeløse Gadekær. På turen kan du lære sit lokalsamfund at kende og samtidig opleve nye dele af kommunen.
Du kan gøre cykelturen til en heldagsudflugt for hele familien, hvis du laver en lille quiz om de steder, I passerer. Eller pak en picnickurv og stop undervejs og nyd de grønne områder i kommunen.
Hakkemosen er et skønt, rekreativt område med en masse muligheder for at udfordre både børn og voksne. I Hakkemosen findes blandt andet Økobasen, hvor en forhindringsbane kan udfordre jeres balance og styrke. Endvidere er der mulighed for boldspil, gå en tur omkring mosen eller grille over bål.
Rutebeskrivelse
Fra Rådhuset i Høje-Taastrup følger du stien mod nord, krydser Roskildevej og drejer til venstre på cykelstien hen til Hakkemosevej, hvor du drejer til højre og fortsætter ligeud frem til Hakkemosen.
Fra Hakkemosen går turen tilbage ad Lervangen, hvorefter der drejes til højre ad Korsebjergengen, som følges frem til Sengeløse by.
Herefter drejes til højre ad vejen Ved Kæret. Fortsæt ligeud ad Landsbygaden. I Sengeløse passeres det gamle gadekær, som er velbevaret og giver en unik stemning af landsbyidyl. Gør eventuelt et hold ved Sengeløse Kirke, hvor en velbevaret frihedsstøtte står.
Efter kirken drejes til venstre og straks til højre ad Spangåvej forbi Sengeløse Hallen. Kryds midtervejen og følg Stendiget til enden.
Følg Kohøjvej til Klevehøjvej og drej til venstre. Følg vejen frem til Roskildevej.
Roskildevej krydses og følges et kort stykke vej, indtil der drejes til højre ad Høje Taastrup Gade og videre af Bygaden gennem det idylliske Høje-Taastrup, hen til gamle kirke, som bestemt er et besøg værd. I kirken hænger en kårde, som har været brugt i svenskekrigen i 1658. Sagnet siger, at hvis kården bliver fjernet, starter krigen på ny.
Fra kirken køres ad Frøbjerget til Frøgårds Alle, hvor der drejes til venstre. Følg Halland Boulevard til den stationen, som har givet byen tilnavnet Buernes By.
Kør tilbage til Frøgårds Alle, hvor der drejes til højre hen mod Rådhuset, hvor du startede.
Denne rute igennem Hedehusene giver dig et helt unikt indblik i lokalsamfundets kulturhistorie og en oplevelse af at være i et landsbysamfund fra 1700-tallet. Ruten er på 19 km og fører dig igennem seks af Høje-Taastrups historiske landsbyer: Fløng, Marbjerg, Soderup, Vadsby, Baldersbrønde og Hedehusene.
Undervejs på turen passeres blandt andet Hedehusene Station fra 1847, hvor Danmark første jernbane blev anlagt. Ruten fører også forbi Fløng Landsby, som kan dateres tilbage til 1259, og Marbjerg landsby, som er fra 1376. I modsætning til Fløng, står Marbjerg næsten urørt hen i dag.
Du kommer også igennem Soderup, som kan dateres tilbage til 1257. Soderup betyder "Sotis udflytterbebyggelse" efter manden Soti. Soderup er i dag en meget velbevaret by og giver oplevelsen af landsby-samfundet tilbage i 1700-tallet.
Rutebeskrivelse
Ruten starter og slutter samme sted, så du kan hoppe på ruten lige præcis det sted du foretrækker.
Start for eksempel ved Hedehusene Station, passer Hovedvejen og fortsæt ad Vesterkøb.
Drej til venstre ad Tværvej og følg vejen langs baneterrænet.
Drej til højre ad Fløngvej til du når Hedevej, hvor du drejer til venstre.
Følg Hedevej til du når Fløng Byvej. Her drejes til venstre forbi Engvadgårdsparken. Stop eventuelt og spil lidt bold i parken, spil på de udendørs musikinstrumenter eller nyd lidt frugt fra frugtplantagen i en af parkens liggestole eller hængekøjer inden I smutter videre.
Følg Marbjerg Byvej rundt, så du oplever landsbyen Marbjerg. Tilbage ad Marbjerg Byvej drejer du til venstre ad Vesterled og derefter til højre ad Nørreled. Hvor Nørreled møder Soderupvej drejes til venstre. Drej til højre ad Vadsbyvej og følg Vadsby Byvej.
Herefter er du tilbage ved Kallerupvej, hvor du drejer til højre ad Kalleruphaven. Følg ruten langs Vadsby Å til Hedekæret, hvorefter du igen er tilbage på Kallerupvej.
Drej til venstre ved Hovedgaden og herefter til højre ad vejen før Ansgarkirken. Nu er du ved Hedehusene Bypark, som blandt andet har en petanquebane, et interaktivt klatre-legeredskab og hængekøjer.
Tag et hvil her eller fortsæt videre til Aktivitetspladsen ved Hedehushallen, hvis du har lidt energi der skal brændes af. Her har du mulighed for, at træne gratis i det fri. Fortsæt videre ud ad Charlottegårdsvej og følg vejen mod venstre. Følg herefter Høje-Taastrup Stien til du når Charlotteager, hvor du drejer til venstre og derefter til højre ad Galleager Alle.
Følg vejen til du når Baldersbuen, hvor du drejer til venstre. På dette stykke er der en fin udsigt over kommunen.
Drej til venstre ad Teglevej og herefter til højre af Baldersbrøndegade. Følg vejen rundt til du når Roskildevej. Herefter er du tilbage ved Hovedgaden og har tilbagelagt ca.19 km.
Denne rute på 18 km er en skøn tur gennem et malerisk landskab. Du kommer blandt andet til Vestskoven og Kroppedal Museum, som er et kulturhistorisk museum, der formidler historien fra forhistorisk tid frem til i dag.
Vestskoven er en stor menneskeskabt skov på over 1.500 hektar og med 34 km rekreative stier – som begynder ved Vridsløsemagle. De typiske danske og sydskandinaviske skovtyper er plantet i skoven siden 1967, og giver rig mulighed for hvil i træernes skygge inden turen går videre på cykel.
Rutebeskrivelse
Ruten starter ved Høje-Taastrup Rådhus. Herfra køres mod nord af Hallands Boulevard og til højre ad Roskildevej.
I den store rundkørsel køres ad tredje vej mod Sengeløse af Helgeshøj Alle. Drej til venstre ad Husby Alle og kryds under motorvejen. På modsatte side af motorvejen findes snubbekorsvej, hvor den nyanlagte Snubbekorsskov findes tæt ved. Her er det oplagt at gøre et hold. Her kan du prøve kræfter med forhindringsbanen eller spise frokost ved det flotte shelter.
Herefter følges Agrovej til Vridsløsemagle, hvorefter der drejes til højre ad Ole Rømers Vej, indtil du drejer til venstre ad Kroppedals Alle.
Følg vejen til du når til St. Vejleå, hvor du drejer til højre.
Følg stien forbi Albertslund Golfklub og under motorvejen samt Roskildevej. Herefter drejes til højre mod Taastrup, hvor du følger Jernbane Alle til Selsmosen, hvor du kan gøre stop og nyde vandaktiviteterne.
Kryds Hveens Boulevard, og du er snart tilbage ved Høje-Taastrup Rådhus.
Leder du efter en cykelrute, hvor du får mulighed for både at opleve by og natur? Så er ruten fra Høje-Taastrup til Hedeland lige noget for dig.
Cykelturen fra Høje-Taastrup til Hedeland bevæger sig gennem by og åben land. Undervejs er der mange hyggelige stop, hvor madpakken bl.a. kan nydes.
Rutebeskrivelse
Turen starter ved Høje-Taastrup Rådhus, hvorefter Bygaden følges frem til krydset Frøgårds Alle.
Kryds vejen og fortsæt ligeud af Høje-Taastrup Stien. Følg Høje-Taastrup Stien hele vejen til Charlottegårdsvej og drej til højre. Dernæst følges Charlottegårdsvej, indtil du rammer aktivitetspladsen ved Hedehushallen. Her kan du træne i det fri på de opsatte træningsmaskiner.
Følg herefter stien parallelt med baneterrænet til du rammer Hedehusene Station. Drej dernæst til venstre ad Hovedgaden og derefter til venstre af Bondehøjgårdsvej.
Følg Brandhøjgårdsvej igennem Hedelands let kuperede terræn, og skønne natur.
I Hedeland er der mange aktivitetsmuligheder f.eks. fiske, golf, ridning, veteranbanen og meget mere. Hedelands Veteranbane udgør med sine 5 km, Danmarks længste smalsporede jernbane. Veteranbanen tilbyder sine passagerer, at blive transporteret rundt i landskabet. Det er også muligt, at få cyklen med i toget. Passagerer kan stige af og på undervejs. Togdriften udføres af damp- og motorlokomotiver, og er åben for gæster hver søndag i sæsonen, der løber fra midten af maj til begyndelsen af september. Kun fantasien sætter grænser.
Efter at være kommet omkring i det naturskønne Hedeland når cykelturen igen Hedehusene by. Fra Veteranbanens remiser cykles der til højre ad Hovedgaden, som føres under en viadukt i retning af Hedehusenes hyggelige bykerne. Hedehusene Hovedgade er en handelsgade fra 1908. I dag er hovedgaden et centralt handelsstrøg for Hedehusenes indbyggere og besøgende, som har mulighed for at gå på indkøb i mange spændende specialforretninger.
På højre hånd passeres Hedehusene station som er fra 1847, hvor den første jernbane i Danmark blev anlagt. Den nuværende stationsbygning er opført i 1917. Indtil 1950'erne var Hedehusene station blandt de største godsstationer i Danmark.
Herfra går cykelturen hjemad via stier mod Høje-Taastrup Landsby. Når du når Høje-Taastrup Rådhus er du tilbage ved start.
Maratonringen er en 42 km lang, afmærket motions- og cykelrute, der er velegnet til naturoplevelser, leg og bevægelse i et spændende og afvekslende landskab.
Hvis du ikke har tid eller kræfter til alle 42 km, kan du i stedet vælge en af de kortere ruter på 30, 21, 10 og 7 km.
Regionale cykelruter
Vestegnensruten er en 42 km lang motions- og cykelrute. Ruten løber igennem hele syv kommuner på Vestegnen.
Undervejs på ruten får du mulighed for at opleve mange kultur-, aktivitets- og naturoplevelser. Du kan blandt andet se Vestvolden, Vallensbæk havn og Brøndby Strand.
Er du elitesportsudøver, kan du tage tid på, hvor langt tid du er om at cykle distancen.
Er I en børnefamilie, kan I planlægge turen hjemmefra og stoppe undervejs. Efter en hel dag i sadlen er det tid til mad i det fri. Sæt eventuelt prikken over iet på jeres cykeltur og overnat i et af kommunens shelters, hvor der også findes bålplads.
Danmark har et forgrenet net af mere end 12.000 km nationale og regionale cykelruter. De nationale cykelruter gennemløber som hovedregel Danmark "fra kyst til kyst", mens de regionale cykelruter ofte er kortere og af varierende længde.
Ruterne er tilrettelagt på en måde, så du får størst muligt oplevelsesværdi, trafiksikkerhed og cykelegnethed. Ruterne kan veksle mellem asfalterede veje med sparsom biltrafik, grusveje og stier, herunder stier anlagt på nedlagte jernbanestrækninger.
Høje-Taastrup Kommune arbejder målrettet på at etablere et netværk af veje og stier, som forbedrer forholdene for cyklister i kommunen.
Cykelstinettet skal understøtte hurtig og sikker cykeltransport mellem byområder og særlige trafikale punkter i kommunen.
Cykelstinettet består af både lokale og regionale cykelstier, og de regionale cykelstier skal sikre sammenhæng i stinettet over kommunegrænser og i regionen.