Skip til hoved indholdet Kontakt Kontakt

Tilbud i "Svære følelser"

Her kan du finde information om de forskellige behandlingstilbud i "Svære følelser":

Behandlingsforløbet er til børn og unge fra 0. klasse til og med 17 år med gentagne tanker og handlinger, der har taget styringen og står i vejen for udvikling og trivsel i hverdagen. Formålet med behandlingsforløbet er, at barnet eller den unge lærer at stå imod de gentagne tanker og handlinger, så det igen bliver muligt at engagere sig i sit eget liv.

Forløbet strækker sig over en periode på et par måneder, hvor der afholdes otte samtaler med en psykolog.

Der er tale om et familiebaseret forløb, hvor forældrene er med hver gang, men i dele af samtalerne arbejder barnet eller den unge alene sammen med psykologen. Imellem samtalerne øver familien sig på det, der er blevet gennemgået.

Behandlingsforløbet er rettet mod unge i alderen 12-17 år, der har tanker om selvskade og har udøvet selvskade inden for de seneste tre måneder.

Formålet med behandlingsforløbet er at vejlede den unge i at håndtere sine følelser på en mere hensigtsmæssig måde, så selvskaden bliver reduceret.

Behandlingen varetages af en psykolog og foregår som et manualbaseret individuelt samtaleforløb med den unge, hvor der arbejdes med en række fastlagte temaer, øvelser og hjemmearbejde. Forældrene deltager i den indledende og den afsluttende samtale.

Derudover vil der undervejs i forløbet være en forældresamtale uden den unges deltagelse.

Forløbet består af otte samtaler.

Behandlingsforløbet er til unge i alderen 13-17 år, hvor bekymring eller tristhed fylder for meget.

Formålet med forløbet er at vejlede den unge i at forstå sine svære tanker og følelser bedre og håndtere dem på en mere hensigtsmæssig måde, så de ikke kommer til at fylde for meget i hverdagen.

Behandlingen varetages af en psykolog og foregår som et manualbaseret individuelt samtalefor-løb med den unge, hvor der arbejdes med en række fastlagte temaer, øvelser og hjemmearbejde. Forældrene deltager i den indledende og afsluttende samtale.

Derudover vil der undervejs i forløbet være en forældresamtale uden den unges deltagelse.

Grundforløbet består af seks samtaler. Der er mulighed for efter behov at udvide forløbet med flere samtaler.

Behandlingsforløbet er til børn og unge i alderen 10-17 år med tidlige tegn på en spiseforstyrrelse. Formålet med forløbet er at støtte barnet/den unge i en sund udvikling og forebygge, at udfordringerne udvikler sig til en decideret spiseforstyrrelse.​

Forældre og barn/ung i alderen 12-17 år har sammen mindst fem samtaler, hvor de taler med en behandler. Forældre til børn på 10-12 år tilbydes som udgangspunkt forældresamtaler.

Imellem samtalerne arbejder familien med det, der er blevet gennemgået i sessionen.

Formålet med forløbet er at støtte familien i en sund udvikling samt forebygge og hjælpe barnet/den unge med at regulere sine følelser og handle mere hensigtsmæssigt.

Tilbuddet er et forløb til forældre til børn mellem 3-10 år, som er udfordret med uro, opmærksomhed eller impulsivitet.

Formålet med forløbet er at vejlede forældrene og give dem redskaber, så de bedre kan håndtere deres barns udfordringer og skabe gode rammer for en positiv udvikling.

Forløbet består af 4 gruppemøder med deltagelse af op til 8 forældrepar sammen med to psykologer, der er uddannet i programmet. Børn er ikke med.

Imellem møderne har forældrene hjemmeopgaver, hvor de ud fra en manual arbejder med sig selv og deres barn.

Hele forløbet tager omkring ti uger.

Få styr på angsten' er et forældrebaseret selvhjælpsprogram, som er rettet mod børn i 6-12 år med let til moderat angst.

Programmet varer i alt 10 uger og udføres af forældrene selv i hjemmet sammen med deres barn. Forældrene bliver klædt på til at gennemføre programmet med deres barn. Det sker ved, at forældrene deltager i 2 workshops og en afsluttende session. Familien får manualer til forældre og barn.

Manualerne består af information, arbejdsark og øvelser.

To psykologer fra Høje-Taastrup Kommune leder de to workshops og en afsluttende session

Cool Kids er for børn i alderen 8-12 år med Milde til moderate angstsymptomer.

Angstproblemer hos børn og unge viser sig f.eks. ved, at de kan stille mange spørgsmål og ustandseligt skal beroliges, ved at de har svært ved at klare nye situationer men også almindelige hverdagsting som andre jævnaldrende kan, sove alene, udpræget generthed, lavt selvværd og ringe tiltro til egne evner.

Cool Kids er et gruppebaseret angstbehandlingsprogram. Gruppen består af ca. 6. børn/unge samt deres forældre.

Programmet består af 10 sessioner af 2 timers varighed.

Chilled er for unge i alderen 13-17 år med milde til moderate angstsymptomer.

Angstproblemer hos børn og unge viser sig f.eks. ved, at de kan stille mange spørgsmål og ustandseligt skal beroliges, ved at de har svært ved at klare nye situationer men også almindelige hverdagsting som andre jævnaldrende kan, sove alene, udpræget generthed, lavt selvværd og ringe tiltro til egne evner.

Chilled er gruppebaseret angstbehandlingsprogram. Gruppen består af ca. 6. børn/unge samt deres forældre.

Programmet består af 10 sessioner af 2 timers varighed.

Invest in play er et kursusprogram, der støtter forældre til børn i 2-8 års alderen i udviklingen af et mere positivt samvær med deres barn.

Kurset er en hjælp til du / jer som forældre, der oplever, at I i jeres hverdag med barnet har mange konflikter og udfordringer for eksempel i forbindelse med kravsituationer.

Hold dig orienteret om Høje-Taastrup Kommune

Høje-Taastrup Kommune
Rådhusstræde 1
2630 Taastrup

CVR: 1950 1817

Telefon: 43 59 10 00
Mail: kommune@htk.dk

Genveje