Job, uddannelse og dagtilbud
Mulighed for job, uddannelse og dagtilbud til borgere over 18 år med særlige behov.
I Høje-Taastrup Kommune er der forskellige tilbud til dig, der har særlige behov i forhold til job og uddannelse. Tilbuddene passer til dine behov og forudsætninger.
Tilbuddene varierer alt efter, hvad der er dit behov for støtte. Det kan være, at du har behov for hjælp til at træne det basale hverdagsliv eller indgå i et fællesskab. Det kan også være, at du har brug for hjælp til at få en tilknytning til arbejdsmarkedet.
Hvis du har behov for særlig hjælp til at få en ungdomsuddannelse, så kan du også få støtte til det.
Find information om:
Fleksjob er for dig, der har en varig begrænset arbejdsevne, der gør, at du ikke kan arbejde på normale vilkår.
Som førtidspensionist kan du lave en aftale med en arbejdsgiver om et job, der tager hensyn til dit helbred og din arbejdsevne.
Er du førtidspensionist eller har fået tilkendt et fleksjob og har en kognitiv funktionsnedsættelse (fx autisme, ADHD, spasticitet, epilepsi, muskelsvind eller erhvervet hjerneskade), så kan jobindsatsen Klapjob hjælpe dig.
Links til relevante sider:
Beskyttet beskæftigelse er til dig, der ikke kan få eller fastholde beskæftigelse på normale vilkår på arbejdsmarkedet eller benytte tilbud som f.eks. aktivering, flexjob eller job på særlige vilkår.
I beskyttet beskæftigelse kan du udvikle og afprøve dine arbejdsevner. Du kan lære nyt og være med i et netværk, så du kan bruge dine evner og færdigheder i en arbejdsmæssig sammenhæng. Dit beskæftigelsestilbud vil passe til din arbejds- og funktionsevne.
Links til relevante sider:
Læs mere om Høje-Taastrups tilbud på Solgården: Læring til arbejdslivet
Læs mere om KLAPjob til mennesker med kognitive handicaps
Læs mere om dine støttemuligheder under
Kvalitetsstandard for beskyttet beskæftigelse efter Servicelovens §103
Tilbuddet er til dig, der har behov for socialt samvær, aktiviteter i fællesskab og beskæftigelseslignende aktiviteter. Du har en betydelig nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne, fx udviklingshæmning eller autisme, eller særlige sociale problemer som fx hjemløshed eller misbrug.
Tilbuddene støtter dig i at afklare, hvad der er vigtigt for dig i forhold til det liv, du ønsker at leve. Det giver dig mulighed for at fastholde eller forbedre dine kompetencer og i nogle tilfælde også opnå beskyttet beskæftigelse eller en vis tilknytning til arbejdsmarkedet fx job for førtidspensionister.
Links til relevante sider:
Læs mere om Høje-Taastrups tilbud på Solgården: Læring til livet
Læs mere om dine støttemuligheder under
Kvalitetsstandard for aktivitets- og samværstilbud efter Servicelovens § 104
STU er for dig, der er under 25 år og ikke kan gennemføre en almindelig ungdomsuddannelse på grund af din funktionsnedsættelse.
Ved at deltage i et STU-forløb opnår du personlige, sociale og faglige kompetencer til så selvstændigt som muligt, at deltage i voksenlivet – evt. med mulighed for uddannelse og beskæftigelse på sigt.
Hvis du har særlige udfordringer med transport kan Movias Flextur måske være noget for dig.
Flextur er et supplement til den kollektive trafik og omfatter kørsel fra adresse til adresse.
En Flextur er ikke som en almindelig bustur. Du kan nemlig blive hentet derhjemme, i svømmehallen, i biografen eller hvor som helst. Og du kan naturligvis blive kørt hjem igen.
I Social- og Arbejdsmarkedscentret arbejder vi for, at du kan leve et selvstændigt og værdigt liv ud fra de forudsætninger, som du har. Når du henvender dig for at få hjælp eller støtte, er udgangspunktet altid en samtale om din aktuelle situation.
Når du henvender dig
Første skridt i samarbejdet med dig er en samtale, hvor vi finder ud af, hvilken hjælp du har behov for og afklarer, om det er Social- og Arbejdsmarkedscenteret, der kan hjælpe dig, eller om vi skal guide dig videre til andre.
Hvis du er i målgruppen for at få hjælp af Social- og Arbejdsmarkedscentret, vil du sammen med en medarbejder se på, hvilke ressourcer, ønsker, udfordringer og prioriteter du har for at leve det liv, som du gerne vil.
Vores udgangspunkt er, at alle kan og vil noget og vi lægger vægt på, at:
- Vi er ambitiøse sammen med dig: Din motivation er vigtig, og vi hjælper og inspirerer dig til at forfølge dine drømme
- Sammen med dig sætter vi konkrete mål for de forandringer, du går efter: Du tager små skridt ad gangen, og vi følger løbende op på, om vi er på rette spor
- Alle har ret til at være del af et fællesskab: Sammen med dig bygger vi bro til personer, foreninger og tilbud, der er vigtige for dig
Når du får hjælp
Som en del af støtten og hjælpen til dig vil du som det første blive tilbudt, at der bliver lavet en handleplan (jf. Serviceloven §141) i samarbejde med dig. I handleplanen vil der stå, hvilken hjælp du får og formålet med hjælpen. Der vil også stå, hvor længe du har brug for hjælp og andre særlige forhold.
Handleplanen er til fælles brug for dig og den medarbejder, du samarbejder med.
Spørgsmål om flexjob, job til førtidspensionister og STU: Kontakt: Jobcenter
Spørgsmål om beskyttet beskæftigelse, aktivitets- og samværstilbud: Kontakt Social- og Arbejdsmarkedscenter