Skip til hoved indholdet

Spædbørn og småbørn

Sundhedsplejen tilbyder hjemmebesøg fra den tidlige graviditet og til, at barnet er i 1½-års alderen

Udover at vejlede omkring dit barns fysiske udvikling har vi også fokus på at støtte op omkring dit barns sociale og følelsesmæssige udvikling. Denne udvikling kommer, når barnet mødes med nærvær, god stemning, tid, ro og nysgerrighed fra dig på, hvad det viser og føler.

Tilbud til familier med spædbørn og småbørn

Sundhedsplejen i Høje-Taastrup Kommune får besked om graviditeter. Alle gravide kontaktes for et graviditetsbesøg af en sundhedsplejerske.

Som gravid skal du vide, at Sundhedstjenesten tilbyder "Gravid Café", der henvender sig til gravide, par eller enlige, som i graviditeten har behov for ekstra støtte. Der tilbydes et forløb på 8. gange, hvor det er muligt at opleve sig styrket i forhold til forældreskab og fødsel.

Når du har født, vil Sundhedsplejen automatisk modtage en fødselsanmeldelse fra hospitalet.

Du/I vil blive tilbudt et barselsbesøg, når barnet er 4-5 dage gammelt. Derefter aftales næste hjemmebesøg.

Opskrivning til dagtilbud

Du kan skrive dit barn op til dagtilbud på vores digitale pladsanvisning.

Ansøgningen kan indsendes, når barnet er født. Skrives barnet op inden for den første måned efter fødslen, vil barnet få anciennitet, fra det er 1 måned gammel.

Der er ingen begrænsning på, hvor mange institutionsønsker du kan have, og det er en god ide at skrive op til både vuggestue og børnehave hurtigst muligt.

Når du har skrevet dit barn op, tildeles dit barn automatisk en pasningsgaranti, og du modtager et kvitteringsbrev i e-Boks.

  • Graviditetsbesøg i 22. - 28. uge
  • Barselsbesøg 4. - 5. dag
  • Etableringsbesøg fra 6. -14. dag
  • 3 ugers besøg
  • 2-3 måneders besøg
  • 4-6 måneders besøg
  • 9-11 måneders besøg
  • 1½-års besøg
  • Behovsbesøg (I kan få besøg efter behov, hvis I eller sundhedsplejersken vurderer, at der er behov for det)

Hvis sundhedsple­jersken er syg på den aftalte dag, vil I blive ringet op, og besøget vil blive aflyst. Hvis I selv har behov for hurtig kontakt til Sund­hedsplejen, kan I ringe på 51 35 26 01.
Du kan også møde op i Sundhedsplejerskeklinikken.

Når sundhedsplejersken er tilbage, vil I blive kontaktet for at afklare, om der er behov for et nyt besøg. Husk at fortælle sundhedsplejersken, hvis I får nyt tele­fonnummer.

Alle småbørnsfamilier er velkomne. I kan komme uden at have en aftale med os. Vi giver jer individuelle råd og vejledning, og der er mulighed for at få set på jeres barn og få det vejet. Sundhedsplejerskeklinikken holder åbent to steder i kommunen.

Familiens Hus
Gadehavegårdsvej 7
2630 Taastrup
Åbningstid: tirsdage 13.00-14.45

Fritidscentret Hedehuset
Hovedgaden 371 B
2640 Hedehusene
Åbningstid: tirsdage 13.00-14.45

Café-arrangementer

Hvis I har lyst til at deltage, skal I kontakte jeres sundhedsplejerske som kan oplyse jer om datoerne mv. Cafeen afholdes hver 3. tirsdag i måneden. Der vil være en sundhedsplejerske til stede ved café-arrangementerne.

Café-arrangementerne afholdes i Familiens Hus, Gadehavegårdsvej 7, 2360 Taastrup.

Deltagelse i arrangementerne foregår uden søskende. I skal selv medbringe, hvad der er nødvendigt i forhold til jeres barn: pusleting, mad, legetøj og stofbleer. Følg Sundhedsplejens Facebook-side for generel information fra Sundhedsplejen, og få også nyt om café-tilbuddet her.

Sundhedsplejersken vil I alle hjemmebesøg drøfte spædbarnets ernæring, herunder amning. I tilfælde af komplikationer og særlige udfordringer, kan henvises til specialiseret ammevejledning. Denne vejledning varetages af erfarne sundhedsplejersker med en international specialuddannelse indenfor amning - IBCLC. 

Vi kan kontaktes: mandag–torsdag fra kl. 8.00-15.30 og fredag fra kl. 8.00-12.30

Bettina Schotte, mobil 2027 1507
Christina Hansen, mobil 2129 3449
Christina Maria Schou, mobil 2154 7138
Linda Jensen, mobil 2027 0417
Line Teglbjærg, mobil 3036 1485
Maria Jungdal Lawaetz, mobil 2028 0714
Merethe Bøg Hansen ( Mette), mobil 2027 0431
Tine Baade Ringgaard, mobil 202 50396
Trine Lorentzen, mobil 2058 4966

Sundhedsplejen tilbyder vejledning ved certificerede ammevejledere (IBCLC) og en ergoterapeut / fysioterapeut hver onsdag fra kl. 11.30 til kl. 14.30.

Du finder ammeklinikken i Familiens Hus, Gadehavegårdsvej 7, 2630 Taastrup.

Der tilbydes ammevejledning til børn med komplicerede ammeforløb der har behov for tværfaglig vejledning. Tilbuddet henvender sig til forældre og børn i alderen 0-6 måneder.

Barnet skal være set i barsels- eller etableringsbesøg af egen sundhedsplejerske.

Familier kan henvises til tilbuddet via egen sundhedsplejerske, der booker en tid til jer i ammeklinikken.

Sundhedsplejen tilbyder et gruppeforløb til forældre med en efterfødselsreaktion. 

I forbindelse med sundhedsplejerskens besøg, når jeres barn er to måneder, er der særligt fokus på jeres psykiske trivsel efter, at I er blevet forældre. Her tilbydes der en screening ved hjælp af et skema. Ud fra den efterfølgende samtale finder vi ud af, om gruppen kunne være et tilbud for jer.

Gruppen mødes en gang ugentligt og består almindeligvis af op til 6 deltagere. I er velkomne til at have jeres barn med. Gruppeforløbet afvikles af en sundhedsplejerske og en psykolog.

Tal i øvrigt gerne med din sundhedsplejerske, hvis du har det psykisk dårligt i forbindelse med at være blevet forælder.

Familie- og Dagtilbudscenter

Telefon: 43 59 10 00  |  e-mail: fdc@htk.dk  |  Telefontider  |  Adresse

Brug sikker mail (Digital Post), hvis du sender følsomme eller fortrolige oplysninger.

Hold dig orienteret om Høje-Taastrup Kommune

Høje-Taastrup Kommune
Rådhusstræde 1
2630 Taastrup

CVR: 1950 1817

Telefon: 43 59 10 00
Mail: kommune@htk.dk

Genveje