Sundhedsforløb
Ønsker du en bedre hverdag med din sygdom? Høje-Taastrup Kommune tilbyder sygdomsspecifikke rehabiliteringsforløb.
Sundhedsforløbene giver dig konkrete redskaber til at håndtere de symptomer og gener, der følger disse sygdomme. Du vil:
- få viden om sygdommen og behandlingen (for eksempel sund kost og medicin)
- møde andre borgere med samme sygdom, som du kan dele erfaringer med
- få fysisk træning tilpasset netop dit niveau
Sundhedsforløbene gennemføres af et team, med viden om og erfaring i at hjælpe borgere med disse sygdomme, og foregår i et tæt samarbejde mellem hospital, alment praktiserende læger og kommuner.
For at kunne deltage i ét af nedenstående forløb skal du have en henvisning fra din egen læge eller en hospitalsafdeling
Find information om
Diabetes type 2-forløb
Du kan deltage i et forløb, hvis du har type 2-diabetes, eller hvis du har forstadier til sygdommen og gerne vil vide mere om, hvordan man lever godt med denne sygdom.
Læs mere om Diabetes type 2-forløb
Diabetescafé på dit sprog
Kommer du fra Tyrkiet eller Pakistan og har diabetes? Så har du mulighed for at deltage i Diabetescafé på dit sprog.
Rådgivning om type 2-diabetes
Har du spørgsmål om type 2-diabetes? Så kan du få vejledning.
Hjerteforløb
Du kan deltage i et forløb, hvis du har en hjerte/karsygdom og gerne vil vide mere om, hvordan man lever godt med denne sygdom.
Rådgivning om KOL
Har du spørgsmål om KOL? Så kan du få rådgivning.
KOL-forløb
Du kan deltage i et forløb, hvis du har kronisk obstruktiv lungesygdom (KOL) og ønsker at vide mere om, hvordan man ever godt med denne sygdom.
TeleKOL - Telemedicin til borgre med KOL
Telemedicin kan give dig mere tryghed i hverdagen, og du kan lære at forstå og håndtere din KOL-sygdom bedre. Du kan deltage i sundhedstilbuddet, hvis du er diagnosticeret med svær KOL, eller oplever udfordinger med at håndtere den mentale belastning, som sygdommen kan medføre. Læs mere om KOL-forløb på TeleKOL - Telemedicin til borgere med KOL
Kræftforløb
Du kan deltage i et forløb, hvis du har eller har haft kræft.
Læs mere om kræft rehabilitering
Kræftkoordination
Har du spørgsmål om kræft? Så kan du få rådgivning. Kræftkoordinatoren kan hjælpe med at koordinere dit forløb mellem hospital, kommune og egen læge.
Hjerneskadekoordinator
Har du eller din pårørende fået en hjerneskade, så kan hjerneskadekoordinatoren hjælpe med at sikre et velkoordineret forløb.
Lænde-/rygforløb
Du kan få et forløb, hvis du har en ryg- eller lændesygdom og har mistet arbejdsevnen eller fået forringet funktionsniveau på grund af nyopståede lænderygsmerter.
Et tilbud til dig, der ikke kan holde på urin/afføring og har brug for vejledning og træning for at tackle det i hverdagen.
Du kan få en afklarende samtale til sundhedstilbud, hvis du har én eller flere kroniske sygdomme og har behov for et kommunalt sundhedstilbud.
En gratis sundhedsapp udviklet af fagpersoner på Det Digitale Sundhedscenter, der hedder Mit liv - min sundhed. Den kan hjælpe dig, der har smerter, en kronisk sygdom eller et ønske om at ændre vaner.
Hvem kan bruge app'en?
App'en henvender sig til dig, der har smerter, KOL, hjertesygdom, diabetes type-2, ønsker rygestop eller sundere vaner generelt.
I app'en kan du fx lave målsætninger og planer for en livsstilsændring, så som at håndtere stress, bevæge dig mere, spise sundere, gå flere ture, huske at drikke mere vand, eller hvad det kunne være, der optager dig.
Hent appen nu og få støtte og hjælp lige ved hånden til en sundere hverdag og bedre trivsel.
App'en er gratis
App'en kan hentes gratis i App Store eller Google Play og hedder - Mit liv - min sundhed
Se her hvordan du bruger app'en.
Sundheds- og omsorgscenter
Telefon: 43 59 10 00 | e-mail: sundhedomsorg@htk.dk | Telefontider | Adresse
Brug sikker mail (Digital Post), hvis du sender følsomme eller fortrolige oplysninger.