Elevpladser, praktikanter og studerende
I Høje-Taastrup Kommune har vi uddannelsesstillinger inden for forskellige områder.
Elevuddannelser
Som gartnerelev, skal man lære at etablere og passe de grønne områder i det offentlige rum og på kommunens institutioner.
Som gartnerelev i Høje-Taastrup Kommune, skal man lære at etablere og passe de grønne områder i det offentlige rum og på kommunens institutioner. Samt at være servicemindet over for kommunens borgere.
En vigtig del af lærerperioden går på ud at blive tryg med de maskiner, som traktor og minigraver der bruges til arbejdet, men de skal også kunne bruge håndredskaber som skuffejern, skovl og kost.
De lærer at arbejde med:
- Fliser og andre slags sten, der bruges til et flot anlæg samt mindre opgave udført i træ.
- Beplantnings vedligeholdelse, som plantning, beskæring, græspleje.
- Plantekendskab, lærer de forskellige planters vækstvilkår, navne og de mest almindelige sygdomme.
- Regnvandshåndtering, fald på belægning og tilslutning til kloak.
Som entreprenørmaskinmekanikerlærling kommer du til at vedligeholde og reparere Driftsbyens mange forskellige biler og maskiner.
Det kan være alt fra en lille græsslåningsmaskine, til biler af forskellige størrelse og mærker, saltmaskiner og gummiged.
Som en vigtig del af lærerperioden, lægger vi vægt på at vores lærling kommer rundt om alle de arbejdsopgaver og maskiner vi står overfor til dagligt, for at give indsigt og uddanne lærlingen bedst muligt.
Blandt andet skal de lære at arbejde med:
- Motorer, motorstyring og motorsynkronisering og svejsning
- Transmission, hydraulik og sikkerhedseftersyn
- Styre- og overvågningsanlæg, tegngivningsanlæg
- Svejsning, ladestrøm, spænding og elektronik
- Kundeservice, fagligt engelsk og it
Som ernæringsassistentelev er der rig mulighed for at komme godt rundt i alle områder inden for kold produktion, varm produktion, diætkost og buffetkost.
Som ernæringsassistentelev på Henriksdal Plejehjem vil man blive en del af en personalegruppe på ca. 26 personer.
Vi dækker køkkenerne på i alt fire plejehjem (inkl. cafeer) samt en cafe Sundhedscentret. Vi laver døgnforplejning til ca. 250 borgere. Vi har en afdeling med kold produktion og en afdeling med varm produktion og et samarbejde med Rådhuskantinen. Vi kan derfor tilbyde en arbejdsplads, hvor der er rig mulighed for at komme godt rundt i alle områder inden for kold produktion, varm produktion, diætkost og buffetkost.
Vi serverer kold mad til frokost og varm mad til aften og arbejder derfor i tidsrummet fra kl. 7-18.
Vi arbejder med elever ud fra Ernæringsassistentbogen og sikrer os på den måde, at eleverne kommer hele vejen rundt og bliver klædt godt på inden svendeprøven.
Brænder du for udvikling, planlægning og afvikling af kulturelle arrangementer, events og koncerter?
Er du nysgerrig på det kulturelle område, er du initiativrig, og har du et professionelt blik på eventmanagement?
Som eventkoordinatorelev bliver du en del af et professionelt team, der på daglig basis varetager kommunes eventopgaver. Du vil være med til at idéudvikle, planlægge, afvikle og afslutte events i samarbejde med dine kollegaer.
Vi tilbyder:
- Et uformelt arbejdsmiljø med en høj grad af selvstændigt ansvar for opgaverne og fleksibilitet i tilrettelæggelsen af arbejdet
- En elevplads med mange lærerige udfordringer og muligheder
- En positiv arbejdsplads med plads til leg og humor
- Godt arbejdsmiljø
Vi tilbyder en meget alsidig arbejdsplads, hvor du bliver en del af fire dynamiske og travle kulturinstitutioner i Høje-Taastrup Kommune, og hvor du i praksis får mulighed for at prøve kræfter med mange aspekter af eventkoordination i samarbejde med dygtige kollegaer.
Der vil være gode muligheder for faglig og personlig udvikling samt mulighed for at være med til at forme fire kulturhuse i rivende udvikling.
Dine opgaver
Du vil indgå i en erfaren event- og kommunikationsafdeling, som løser en lang række spændende eventopgaver i kommunen, primært i de fire kulturhuse. Du vil i din elevtid beskæftige dig med:
- Eventplanlægning og produktioner på kulturhusenes og teaterets scener - fx koncerter, festivaler, foredrag, happenings m.m.
- Afvikling af arrangementer
- Kreativ sparring med kommunens foreninger, borgergrupper og kulturelle ildsjæle
- Udarbejde produktionsplaner og kontraktudkast
- Varetage PR- og kommunikationsopgaver af forskellig art
- Markedsføring
Eventteamets fornemmeste opgave er at gøre kulturen i Høje-Taastrup Kommune endnu bedre, stærkere og sjovere.
Din profil
Din person er kendetegnet ved engagement og entusiasme. Du skal kunne lide at arbejde i et højt tempo med stor selvstændighed. Du er kreativ, nytænkende, struktureret, effektiv, og du arbejder godt med deadlines.
Vi forventer, at du er fleksibel i forhold til arbejdsopgavernes vekslende karakter, ligesom du skal være indstillet på, at der kan være events udenfor normal arbejdstid.
Du får alle muligheder for en bred alsidig uddannelse med en god solid basisuddannelse og mange muligheder for specialiseringer
Hvorfor os?
Som elev hos den kommunale tandpleje i Høje-Taastrup har man alle muligheder for en bred alsidig uddannelse med en god solid basisuddannelse og mange muligheder for specialiseringer, alt med en kyndig tutor (vejleder) ved sin side gennem hele elevperioden.
Som elev får du:
- Den teoretiske uddannelse på enten Panum/Tandlægeskolen (Skolen for klinikassistenter og tandplejere) eller erhvervsskolen i Næstved
- Arbejde med alle former for assistance ved almindelig tandpleje for både børn, unge og omsorgspatienter samt en hel del forebyggelse
- Undervisning i klinikhygiejne og sterilisation
- Med tiden ansvar for visse dele
Som elev bliver du også præsenteret for:
- Ortodontiske behandlinger (tandregulering) og får mulighed for at følge kollegaerne på denne afdeling i nogle uger, bl.a. med specialrøntgen optagelser
- Det udekørende team der bl.a. omhandler omsorgstandplejen med behandling af borgere i eget hjem
- Administrationen for en kommunal tandpleje
Vi sørger også for, at du undervejs kommer i praktik i 2-3 uger i privat praksis, så der også er mulighed for at se de typer af behandlinger, som vi ikke umiddelbart foretager i den kommunale tandpleje (fx implantatbehandlinger).
Og så får du selvfølgelig nogle rigtig gode kollegaer, som brænder for deres job, og som ønsker, at netop DU får den bedste elevtid.
Kontoruddannelsen er alsidig, spændende og udfordrende. Du bliver uddannet til at kunne varetage fremtidens digitale kommune
Høje-Taastrup Kommune står for professionel og effektiv løsning af de kommunale opgaver. Målet er en borgerservice, der baseret på åbenhed, respekt og forståelse for andre sociale og kulturelle baggrunde end ens egen.
Et job hos os er et job med indhold og mening. Arbejder du her, vil du mærke, at du gør en forskel for andre mennesker.
Medarbejderne bliver uddannet til at kunne varetage fremtidens digitale kommune. Der er ca. 4.000 medarbejdere i kommunen, hvoraf ca. 400 arbejder på rådhuset.
Hvornår ansætter vi elever
Vi ansætter normalt 3-4 kontorelever én gang om året til ansættelse pr. 1. september. Du er velkommen til at søge stillingen, når vi slår den op. Vi opslår normalt stillinger i starten af året.
Når du søger ind som kontorelev, har du bestået en af disse uddannelser:
- EUX
- STX, HTX, HHX eller HF med EUD kontor grundforløb afsluttet efter 1. august 2015
- HG2, HGV, HGS – skal være startet før 1. august 2015
- Ansøgere på 25 år og derover, der har andre uddannelser eller relevant erhvervserfaring, bedes vedlægge et realkompetencebevis (RKV bevis) fra en erhvervsskole.
Som person har du disse kvalifikationer:
- bevidsthed om service og kvalitet
- viden om IT - og stor interesse for at arbejde med IT
- udviklingsorienteret
- interesse for kommunens ydelser
Sådan bliver din uddannelse
Du vil blive uddannet i 2 af de 11 centre i administrationen, som f.eks. kunne være i Social- og Arbejdsmarkedscentret, Økonomi- og Analysecentret, Center for Byråd og Administration, Familie- og Dagtilbudscenter, eller Børne- og Ungerådgivningscentret.
Du skal være 1 år i hvert af de 2 centre. Udover oplæringen i centrene er der mulighed for at tage interne kurser.
Du får chancen for at udvikle dine faglige, personlige og sociale kompetencer og får omsat din teoretiske viden til praksis. I løbet af de to år vil der også blive 15 ugers skolegang på handelsskolen, hvor der også er studietur til Bruxelles.
Hvis du ansættes efter endt elevtid, vil der for flere elever være mulighed for videreuddannelse til socialformidler som oplyst i stillingsannoncen. Udover socialformidler vil det også være muligt at videreuddanne sig til økonomikonsulent, Løn- og personalesagsbehandler og meget mere.
I løbet af de to år vil der blive mindst 15 ugers skolegang på handelsskolen.
Arbejdstid og ansættelse
Vi har 37 timers arbejdsuge med flextid og betalt frokostpause. Vi tilstræber, at vores kontorelever bliver fastansat efter endt elevtid. Løn er efter gældende overenskomst for kontorelever.
Efteruddannelse
Hvis du bliver ansat efter endt elevtid er der mange muligheder for efteruddannelse.
Sådan får du mere at vide
Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Helle Mølleskov på telefon 43 59 18 64 eller hellemoe@htk.dk.
Vi ansætter pædagogiske assistentelever hvert år med start i august
Hvert år ansættes 7 pædagogiske assistentelever. Stillingerne slås op i marts-april med start i august.
Som forudsætning for ansættelse kræves samtykke til indhentelse af børneattest og offentlig straffeattest, og at disse ikke giver anledning til bekymring.
Ved spørgsmål kontakt Familie- og Dagtilbudscentret, telefon: 43 59 10 00.
Sundheds- og Omsorgscentret i Høje-Taastrup Kommune modtager sygeplejestuderende på 1., 2., 4., 5. og 6. semester.
Sygeplejen i Høje-Taastrup Kommune
Som sygeplejestuderende i Høje-Taastrup Kommune vil du opleve en stor kommune på ca. 50.000 borgere fordelt i land og by. Alle sociale befolkningsgrupper er repræsenteret.
Kommunen har 5 plejehjem og 5 hjemmeplejedistrikter.
Hjemmesygeplejen er placeret i hjemmeplejehuset på Taastrupgaardsvej 28A. Der er desuden ansat sygeplejersker på plejehjemmene.
Der ydes sygepleje hele døgnet til de borgere - gamle som unge - der har behov for støtte i deres egenomsorg. Der er flere sygeplejersker med videreuddannelser, der varetager særlige områder indenfor sygeplejen såsom palliation, ernæring, demens, diabetes og inkontinens.
Specialområder i kommunen:
- Forebyggende medarbejdere
- Visitatorer
- Koordinerende sygeplejersker (sørger for samarbejdet med sygehus)
- Veludbyggede genoptræningsmuligheder
- Demenskoordinatorer
- Daghjem og døgnrehabilitering
- Sygeplejeklinik
- Sundhedsfremmekonsulenter
Som sygeplejestuderende vil du være tilknyttet én af sygeplejens distrikter eller et plejehjem. Her vil du få en fast klinisk vejleder, som har ansvaret for at give dig et godt studiemiljø - der netop viser vigtigheden af en god, veludbygget primær sektor, der tør være under konstant udvikling. Der er rig mulighed for at sparre med dine medstuderende.
Sundheds- og Omsorgscentret (SUOC) er i 2019 godkendt som kliniksted for sygeplejestuderende.
Høje-Taastrup Kommunes ansvarlige for sygeplejestuderende:
Mette Plett, telefonnr.: 43 59 17 19 eller Christina Mikkelsen, telefonnr.: 43 35 21 25.
E-mail: Uddannelseskonsulent@htk.dk
Høje-Taastrup Kommune – et udfordrende praktiksted.
Har du overvejet et praktikophold under din uddannelse?
Vi har løbende praktikanter, studerende og elever i Høje-Taastrup Kommune. Du vil her, have en god mulighed for at prøve dine færdigheder af i et praktikophold.
Ansøgning om praktik kan sendes til HRCentret@htk.dk.
Vedlæg ansøgning og CV og angiv hvornår, hvor længe og hvor du ønsker praktikperioden.
Center for Byråd- og Administration
Telefon: 43 58 10 00 | e-mail: byraadscenter@htk.dk | Adresse
Har du lyst til en spændende elevplads med gode og dygtige kolleger, der støtter dig i at få en god og alsidig uddannelse?
Som elev på social- og sundhedsassistentuddannelsen i Høje-Taastrup Kommune vil du bl.a. opleve følgende:
Ved ansættelsen og i uddannelsesforløbet lægger vi vægt på, at du er:
Det er en forudsætning, at du har gennemført grundforløb 2 for at kunne komme på hovedforløbet. Hvis du er over 25 år er der mulighed for at blive ansat på grundforløb 2. Der vil blive indhentet straffeattest.
Du får elevløn under hele uddannelsen når du ansættes som elev hos os, og hvis du er over 25 år får du voksenelevløn. Vi følger FOA's overenskomst på området.
Vi optager assistentelever med grundforløb 2 til elevoptaget fire gange om året. Har du hjælperbaggrund, ansættes du som elev på elevoptaget i april og november. Du starter på uddannelsen cirka ½ år senere.
Har du spørgsmål, kan du kontakte uddannelseskonsulent Christina Mikkelsen på telefon 43 35 21 25 eller Mette Plett på telefon 43 59 17 19. De har fællesmailen: uddannelseskonsulent@htk.dk
Du kan også kontakte Social- og Sundhedsskolen SOSU H på telefon 72 26 60 00 eller e-mail: sosuh@sosuh.dk. Det er skolen, der afgør, om du opfylder de formelle krav til optagelse på uddannelsen. Ansættes du som elev i Høje-Taastrup, kommer du til at gå i skole på skoleafdeling i Brøndby, Herlev eller Gladsaxe.
Har du overblik og tager du ansvar? Bliv SOSU-assistent på SOSU H