Indstillingen er beskrevet således på Building Awards hjemmeside:
”Det nye rådhus i Høje-Taastrup er en imponerende ni-etagers bygning med en iøjnefaldende facade og en stor tagterrasse med soldæk og grøn beplantning. Bygningen er placeret i den nye bypark og har med tiltag som genbrugt beton, solceller og intelligent energistyring sat helt nye standarder for bæredygtigt rådhusbyggeri.”
Samarbejdspartnere
Arkitekter: PLH Arkitekter og Atelier Lorentzen LangkildeIngeniør: COWI
Entreprenør: Nordstern (tidligere CASA)
Bygherrerådgiver: MOE/Artelia Group
Indretning: mtre/C.F. Møller Architects
Masterplan for bydelen Høje Taastrup C: COBE
Pionerprojekt: Genbrugsbeton
Høje-Taastrup Kommune har været med i et pionerprojekt, hvor fundamentet til det nye rådhus er bygget med genbrugsbeton. Der er genanvendt 1088 tons tilslag fra Taastrupgaard – det svarer til ca. 27 lastbillæs, der ikke skal graves op af jorden. Rådhuset er den første større offentlige bygning i Danmark, hvor der er anvendt genbrugsbeton. Betonen har gennemgået et omfattende testprogram og er blevet kvalitetssikret. Projektet er et samarbejde mellem Høje-Taastrup Kommune, Nordstern (tidl. CASA), KAB, Norrecco, PELCON og Unicon.Jord er genanvendt
Den overskydende jord fra rådhusbyggeriet – 9000 tons - er brugt til byggeriet af Børne- og Kulturhuset i Taastrupgård. Ved at bruge jorden lokalt er der sparet 30 tons CO2, da 250 lastbillæs undgik at skulle køre over i alt 5500 km. udenbys fra.Det blev således et ”loop” mellem de to byggepladser med jord fra rådhuset til Børne- og Kulturhuset (Taastrupgård) og beton fra Taastrupgård til rådhuset.
Solceller
På taget af teknikhuset på 9. sal: 113 m2, forventet årsproduktion 18 MWh.På taget af byrådssalen: 175m2, forventet årsproduktion 21 MWh.
Solcellerne dækker en del af rådhusets elforbrug, hvorved der spares 3,64 tons CO2 årligt.