Forslag til lokalplan 1.07.4 for Solsortevej 1 og tillæg nr. 9 til Kommuneplan 2021
Byrådet har den 18. december 2024 godkendt forslag til Lokalplan 1.07.4 samt forslag til Tillæg nr. 9 for området på hjørnet af Parkvej og Solsortevej, på adressen Solsortevej 1 i Taastrup.
Lokalplanens indhold
Formålet med lokalplanen, er at ændre anvendelsen for området og give mulighed for etablering af et bofællesskab med handicapegnede boliger, inkl. understøttende faciliteter til mennesker med et handicap, herunder faciliteter for det tilknyttede personale, samt lokaler til brug som menighedshus.
Planforslaget muliggør en bebyggelse i op til 2 etager, som afsluttes med fladt tag, for bedst mulig udnyttelse af tagarealer til tagterrasser, grønt tag og solcelleanlæg. Bebyggelsesprocenten for plan-området fastsættes til 60 for området som helhed.
Planforslaget muliggør anlæggelse af et fælles haveanlæg med en gennemgående oplevelsessti til beboerne, samt en gårdhave mellem parkeringsarealer og bebyggelse. I tilknytning til alle boligenheder muliggøres etablering af privat terrasse i stueplan eller altan på 1. salen.
Hegning mod rækkehusene, Solsortevej og Parkvej, må kun hegnes med varieret beplantning og eventuelle sikkerhedshegn skal skjules i beplantningen. Mod Parkskolen må der hegnes med lukket hegn.
Vejadgang til ejendommen skal ske via den kommunale vej Solsortevej og adgangen flyttes i forbindelse med etablering. Parkering foregår på egen grund og er forbeholdt bofællesskabet, menighedshuset, samt rækkehusene syd for grunden.
Lokalplanforslaget er ikke i overensstemmelse med kommuneplanens rammebestemmelser vedrørende anvendelsen, krav til opholdsarealer og parkeringsnorm. Planforlaget ledsages derfor af et kommuneplantillæg.
Tillæg nr. 9 til Kommuneplan 2021
Forslag til Tillæg nr. 9 til Kommuneplan 2021 er udviklet i forbindelse med udviklingen af lokalplanfor-slag 1.07.4, for at imødekomme etablering af projektet.
Specifikke rammebestemmelser
Tillæg nr. 9 delaflyser gældende ramme for området, 1.O.3 og ændre områdeafgrænsningen for rammen. Områdets anvendelse ændres fra offentlige formål i form af uddannelsesinstitutioner og menighedshus, til offentlige formål i form af uddannelsesinstitutioner.
Der oprettes en ny ramme, 1.B.63. Rammens generelle anvendelse fastsættes til boligformål. Den specifikke anvendelse fastsættes til handicapegnede boliger og offentlige formål i form af menighedshus, foreninger og kulturelle formål.
Den maksimale bebyggelsesprocent fastsættes til 60, beregnet ud fra området som helhed.
Det maksimale etageantal fastsættes til 2 etager.
Generelle rammebestemmelser
Tillæg nr. 9 fastsætter ejendommens norm for opholdsarealer på 40% ift. bruttoetagearealet.
Parkeringsnormen fastsættes til 1 plads pr. 3 boliger, 1 plads pr. medarbejder ved dagvagt og mindst 3 pladser til menighedshuset. Hvilket svarer til en p-norm på 16 p-pladser.
P-normen for cykelparkering fastsættes til ½ pr. bolig og 1 pr. medarbejder ved dagvagt. Det svarer til i alt en cykel p-norm på 16 pladser.
Offentlig høring med frist den 24. januar 2025
Forslag til Lokalplan 1.07.4 og Tillæg 9 til Kommuneplan 2021 er fremlagt i offentlig høring fra den 20. december 2024 til den 24. januar 2025.
Læs Lokalplan 1.07.4 for Solsortevej 1 og Tillæg nr. 9 til Kommuneplan 2021 her eller på Planinfo.dk
Bemærkninger eller ændringsforslag sendes til bmc@htk.dk eller til Høje-Taastrup Kommune, Rådhusstræde 1, 2630 Taastrup og skal være modtaget på rådhuset senest den 24. januar 2025. De vil herefter indgå i Byrådets behandling af sagen.
Vi gør opmærksom på, at alle høringssvar vil blive offentliggjort i fuld længde i forbindelse med Byrådets behandling af planen.
Midlertidige retsvirkninger
Offentliggørelsen af lokalplanforslaget, som sker med annonceringen den 20. december 2024, medfører i henhold til Planlovens § 17 et midlertidigt forbud mod, at ejendomme omfattet af planen bebygges eller i øvrigt udnyttes på en måde, der kan foregribe den endelige plan. De midlertidige retsvirkninger gælder fra den 20. december 2024 og indtil lokalplanen er vedtaget endeligt, dog højst indtil et år efter offentliggørelsen af lokalplanforslaget.
Miljøvurdering af Lokalplan 1.07.4 for Solsortevej 1 og kommuneplantillæg nr. 9
Kommunen skal i henhold til Miljøvurderingsloven (LBK nr 4 af 03/01/2023) afgøre, om der er behov for at udarbejde en miljøvurdering af planen. På baggrund af en miljøscreening af Lokalplan 1.07.4 og Tillæg nr. 9 vurderer kommunen, at der ikke skal udarbejdes miljøvurdering.
Læs Miljøscreening af lokalplan 1.07.4 for Solsortevej 1 og Kommuneplantillæg 9f.
Klagevejledning til klage over miljøscreening af lokalplan
Kommunens afgørelse om ikke at udarbejde en miljøvurdering kan, jf. lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM), påklages efter lovens § 48, stk. 1. Læs Klagevejledning til klage over miljøscreening efter planloven.